DirectAdmin – przenoszenie użytkowników pomiędzy resellerami

DirectAdmin nie pozwala na przenoszenie użytkowników pomiędzy resellerami, ale można to zrobić poprzez edycję plików konfiguracyjnych.

Załóżmy, że chcemy przenieść konto „seo” od resellera „admin” do „blogs”. Lista kont przypisanych do resellera znajduje się w pliku „users.list” w katalogu z ustawieniami resellera. Każda linia w pliku zawiera nazwę konta. Usuwamy konto, które chcemy przenieść z jednego pliku i dodajemy je do drugiego.

Nazwa resellera jest również zapisana w pliku konfiguracyjnym użytkownika „user.conf”.

Po wykonaniu powyższego polecenia uzyskamy nazwę resellera, który utworzył nasze konto. Otwieramy plik w edytorze i w polu „creator” wpisujemy nazwę resellera, do którego chcemy przenieść konto.

Po zapisaniu zmian dokonanych w plikach należy odświeżyć dane. Poniższe polecenie dodaje do kolejki zadanie, które odświeży listę użytkowników widocznych w panelu.

Po kilku minutach użytkownicy zostaną zaktualizowani.

Linki

http://help.directadmin.com/item.php?id=93

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.